Main » 2014 » Iulie » 1 » TRAFFICCOUNT - tool pentru management, analiza si calculul traficului outdoor
7:37 PM
TRAFFICCOUNT - tool pentru management, analiza si calculul traficului outdoor

 

TRAFFICCOUNT este un instrument pentru managementul datelor de trafic, ajuta la masurarea traficului, functioneaza ca o baza de date, dar mai mult decat atat calculeaza si face o analiza spectrala a datelor de traffic.

Cu ajutorul acestui instrument se pot realiza matrice spectrale de trafic care  se pot indexa, media, si se pot produce tipare de trafic pe tipuri de strazi.

Cu ajutorul acestor matrice tipare, acelasi program poate calcula actualizari de trafic, extrage secvente de trafic pe periode scurte de timp, sau poate calcula traficul zilnic pe o strada pornind de la o secventa de trafic.

Tot TRAFFICCOUNT calculeaza si furnizeaza DEC (daily effective circulation), cu ajutorul carora VIEW calculeaza audienta pe outdoor.

 

In continuare am sa prezint ca si study-case o actualizare de trafic cu ajutorul TRAFFICCOUNT.

Ne propunem cu ajutorul programului sa obtinem DEC pentru un punct de trafic din Bucuresti;

locul unde dorim sa aflam DEC : Calea 13 Septembrie sensul catre Ghencea in zona Mega Image Prosper.

Se merge si efectueaza o masuratoare rapida de trafic, respectiv se inregistreaza video o secventa de trafic; datorita faptului ca YOUTUBE permite uzual sa postez o inregistrare de maxim 15 minute, inregistrarea este facuta pentru o secventa de 15minute.

Dupa ce se inregistreaza filmuletul se merge la birou si se fac masuratorile.

din analiza filmuletului rezulta:

in punctul de traffic count analizat pe o durata de 15 minute traficul masurat a fost:

turisme = 256

pietoni (+biciclisti+motociclisti) = 179

trafic greu = 7

transport public (autobuze+tramvaie) = 10

se introduc datele in program impreuna cu durata in minute a masuratorii:

in partea din stanga a imaginii de mai sus (este un screen shot din ecranul programului) in campurile cu galben s-au introdus datele mentionate.

tot in partea din stanga jos campurile cu rosu se calculeaza automat datele de trafic pentru secventa orara aferenta timpului cand s-a facut inregistrarea;

rezulta un trafic in intervalul orar 11-12 dupa cum urmeaza:

turisme: 1024

pietoni: 179

trafic greu: 28

transport public: 40

aceste date se introduc in matrice pe campurile aferente orei respective pe tipuri de trafic, se vede in imaginea de mai sus pe randul orei 11-12;  imediat ce se introduc aceste date in partea superioara a imagini se vede calculat numarul de turisme, pietoni, trafic greu si transport public, rezultate din matrice; cu ajutorul acestor date se calculeaza DEC in partea din stanga jos a imaginii, iar cu butonul mare cu semnul "NIKE" (sic), se trimite DEC in baza de date a VIEW.

In acest mod traficul din acel punct a fost actualizat in baza de date prin DEC.

 

Category: Blog Dan Ion | Views: 381 | Added by: dandani | Tags: matrice trafic, masurare trafic, traffic auto, masuratori de traffic, outdoor | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]